Ağrılarımızın gerçek Nedeni! Omurgamız diğer organlara nasıl bağlı?

Omurgamızdaki sorunlar genellikle vücudumuzun diğer bölgelerinde ağrılara neden oluyor. 

Sonra onları tedavi etmeye başlasak da başaramayız. 

Bu yüzden omurgamıza iyi bakmamız çok önemlidir.

Sırt ağrınız varsa, bağlı olan organla ilgili sorunları tespit ederek, omurganın hangi bölümünün etkilendiğini tam olarak anlayabilirsiniz.

Bu resimli anlatım, organların omurgamızın hangi bölgelerine bağlantılı olduğunu gösterir.



Omurlar ve organlar arasındaki bağlantılar hakkında

Bu, Çin tıbbında uzun zamandır bilinmekte: baş ağrır, ancak Hekim iğneleri ellere veya ayaklara batırır. Ve çok faydalı olur. Bu büyü değil, Çin meridyen teorisinin pratik uygulaması.

Bu bilinen metod olsa da, omurga ve iç organlar arasında var olan bağlantılar çok daha az bilinir. Bundan 30 yıl önce Amerikalı Doktor Dr. Cerney, iç organların belirli semptomları ile bireysel omurların tıkanmaları ve yer değiştirmeleri arasındaki doğrudan bağlantıyı tarif etmişti.

Omurilik, beyinle sürekli iletişim halinde olan sinir yollarından oluşur. Omurilik sinirleri bu sistemden kaynaklanır, her biri "kendi" özel organını beyinden gelen bilgilerle besler.




Omurilik sinirleri, intervertebral deliklerden lateral olarak ortaya çıkar ve vücutta çevreye dallanır.

Ancak bunun için ön koşul, karşılık gelen intervertebral deliğin yeterince büyük olması ve sinirlerin yeterli alana sahip olmasıdır. Bu çıkış delikleri bazen tıkanıklıklardan daralır. En kötü durumda, fıtıklaşmış bir disk de böyle bir sinir köküne baskı yapabilir ve aşırı durumlarda ona zarar bile verebilir.

Ancak bir omurun veya sakrumun hafif bir yanlış hizalanması bile sinirleri tahriş edebilir.

Uzun süreli tahriş genellikle kronik şikayetlere yol açar (daha sonra "her zaman midenizde olabilir"), örneğin güçlü sıkıştırma, siyatik ağrısını tetikler.

Siyatik sinir = iskiyatik sinir ya da nervus ischiadicus vücudun en geniş ve en uzun siniri. Siyatik sinir; bacağın hareketini, kuvvetini sağlayan motor lifler ve duyusunu sağlayan sensitif liflere sahiptir

Omurilik sinirleri, sorumlu oldukları "kendi" organlarına açıkça hizalandırılıp sınırlandırıldığı için Dr. Cerney, belirli klinik tablolar ile ilişkili periferik sinirlerin omurları arasında bir bağlantı kurabildi.
Omurgamızın ayrıntıları


Örneğin, ikinci torasik vertebra yer değiştirmiş veya kaslı olarak bloke olmuşsa, bu "gerçek" kalp problemleriyle karıştırılabilecek semptomlara yol açabilir.

Ancak böyle bir durumda, bu şikayetler, ilgili periferik sinirin tahrişiyle tetiklenen kalbe sinir beslemesindeki bir rahatsızlıktan kaynaklanır.

Böyle bir durumda, hasta çoğu zaman zaten birçok doktora gitmiştir, ancak bunlar muhtemelen sağlıklarının mükemmel olduğunu doğrulamıştır.

Şikayetler daha sonra genellikle ruh-sağlık-psikoloji alanına sayılır. Bu da mümkün tabii ama Doktorlar kolayına kaçıp bu tehşişi koyar.

Yani klinik muayene sonuçsuz giderse, düşünülmesi gereken bir sonraki şey sırttır.

Potansiyel olarak yaşamı tehdit eden süreçlerle uğraşırken dikkatsizlik hiçbir şekilde istenmez.

Yorumlar

yorumunuz iletilmiştir