Kemoterapi kanseri yayabilir ve daha agresif tümörlere neden olabilir

Araştırmacılar uyarıyor: kemoterapi kanseri yayabilir ve daha agresif tümörlere neden olabilir

Araştırmacılar, kemoterapinin kanseri yayabilir ve daha agresif tümörlere neden olabileceği konusunda uyarıyor.

Yeni bir araştırmaya göre, kemoterapi kanserin yayılmasına ve daha agresif tümörlerin oluşmasına neden olabilir.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki araştırmacılar, ilaçların meme kanseri hastaları üzerindeki etkilerini incelediler ve ilaçların kanser hücrelerini vücudun diğer bölgelerine göç etme olasılığını artırdığını ve neredeyse her zaman yaşamı tehdit edici hale geldiklerini buldular.

Birleşik Krallık'ta her yıl yaklaşık 55.000 kadına meme kanseri teşhisi konuyor ve 11.000'i bu hastalıktan ölüyor.

Birçoğu ameliyattan önce kemoterapi alıyor, ancak yeni araştırmalar, kısa vadede tümörleri küçültse de kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını tetiklediğini gösteriyor.

Zehirli ilacın vücutta tümörlerin daha da güçlenmesini sağlayan bir onarım mekanizmasını harekete geçirdiğine inanılıyor. Ayrıca, kanserin tüm vücuda yayılmasına izin veren kan damarlarına açılan "kapı" sayısını da artırıyor.


New York'taki "Albert Einstein Tıp Fakültesi'nden" Dr. George Karagiannis, iki aşamalı kemoterapi ilaçları alan 20 hastada "giriş" sayısının arttığını buldu.

Ayrıca meme kanseri kemoterapisinin vücuttaki ve akciğerlerdeki kanser hücrelerinin sayısını artırdığını keşfetti.

Dr. Karagiannis, kanserin yayılmaya başlayıp başlamadığını ve girişlerin ortaya çıkıp çıkmadığını görmek için kadınların kemoterapi sırasında izlenebileceğini söyledi.

"Bu çalışmada, sadece meme kanserinde kemoterapiye bağlı kanser hücrelerinin yayılmasına baktık. Şu anda benzer etkileri olup olmadığını görmek için diğer kanserler üzerinde çalışıyoruz."

Çalışma, yayınlanan " Science Translational Medicine" dergisinde yayınlandı.


Yorumlar

yorumunuz iletilmiştir