Yeni araştırmaya göre aşılanmamış çocuklar önemli ölçüde daha az hasta

Yeni araştırmaya göre aşılanmamış çocuklar önemli ölçüde daha az hasta

Aşılar hastalıkları önlemede gerçekten etkiliyse, aşılı çocukların aşısız yaşıtlarından daha sağlıklı olmalarını beklemek doğru değil mi? 

Aslında, birçok ebeveynin reçete edilen aşı programına körü körüne bağlı kalmasının nedeni, çocuklarını sağlıklı tutma arzusudur. Ancak aynı zamanda alerjisi, astımı, otizmli ve öğrenme güçlüğü olan çocuklar hakkında hiç olmadığı kadar çok şey duyuyoruz. bu sadece bir tesadüf mü?

Jackson State Üniversitesi'nin çığır açan bir çalışmasına göre, aşılanmamış çocukların aşılı çocuklara göre önemli ölçüde daha az sağlık sorununu yaşadığını görünce, cevap hayır, tesadüf değil.

Aşılanmış ve aşılanmamış çocuklar

Türünün ilk örneği olan çalışma, dört eyalette 6-12 yaşları arasında 600'den fazla evde eğitim gören çocuğu inceledi. Toplam 261 aşılanmamış çocuk, kısmen veya tamamen aşılanmış 405 çocukla karşılaştırıldı ve onların genel sağlık durumu değerlendirildi. (sonuçlar kaynak bölümünde) 

30 Kat daha fazla hasta olan aşılı çocuklar

Aslında aşısız çocukların daha az sağlık sorunları olması başlı başına inanılmaz, ama gerçek dikkat çekici olan aradaki farkın ne kadar büyük olması. Bazı veriler kesinlikle akıllara durgunluk veriyor. Örneğin, aşılı çocukların bahar (saman) nezlesi (alerjik rinit) olasılığı, aşılanmamış yaşıtlarına göre 30 kat daha fazla ve ilaç gerektirecek kadar şiddetli alerjilere sahip olma olasılıkları 22 kat daha fazlaydı! 

Kulak sorunları ve zatürre

Ek olarak, aşı olan çocukların Dikkat Eksikliği Hiperaktivite olasılığının yüzde 300 ve zatürreye yakalanma olasılığının yüzde 340 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Aşılı çocukların kulak enfeksiyonu geçirme olasılığı yüzde 300 ve kulak drenaj tüplerinin yerleştirilmesi için ameliyat olma olasılığı yüzde 700 daha yüksek. Kulak enfeksiyonları artık ülkemizdeki tüm çocukların beşte dördünü 3 yaşına gelmeden etkiliyor ve bu yaş grubunda çocuk doktoru ziyaretlerinin ve antibiyotik reçetelerinin en önemli nedenlerinden biri.

Aşılı çocuklarda Otizm oranı

“Uzmanların” aşıların otizme neden olmadığına dair tekrar tekrar güvence vermesine rağmen, aşılı çocukların Otizm Spektrumu teşhisi konma olasılığı, aşılanmamış yaşıtlarına göre üç kat daha fazla. Ayrıca aşılı çocuklara herhangi bir kronik hastalık teşhisi konma olasılığı aşısız çocuklara göre 2,5 kat daha fazla. Bu muhtemelen Amerikalı çocukların yüzde 43'ünün -toplamda 32 milyonunun- neden 20 kronik hastalıktan en az birine sahip olduğunu ve ebeveynlerine göre dört kat daha fazla olası olduğunu açıklıyor.

Bu çalışma neden bu kadar sıra dışı?

Eşi görülmemiş olmasına ve birçok şaşırtıcı ve faydalı veri sağlamasına rağmen, bu çalışma muhtemelen çok fazla tanıtılmayacak. Çünkü aşılar ekonomik olarak çok karlı. Bu da bugün çocukların neden altıncı yaşlarına kadar 50 doz 14 farklı aşı olduklarını açıklamaya yardımcı oluyor. İlaç endüstrisi, bu büyük para kaynağını korumak için büyük çaba sarf etmeye isteklidir ve muhtemelen çoğu insanın bu şok edici bulguları asla duymamasını sağlamak için ellerinden geleni yapmaya hazırdır.


  • Kaynak: naturalnews.com
    https://www.naturalnews.com/2017-05-17-report-unvaccinated-children-have-significantly-fewer-health-problems.html
  • Kaynak: activistpost.com
    https://www.activistpost.com/2017/05/new-vaccine-studies-show-unvaccinated-significantly-less-health-problems.html
  • Kaynak: cmsri.org
    http://info.cmsri.org/the-driven-researcher-blog/vaccinated-vs.-unvaccinated-guess-who-is-sicker
  • Kaynak: PDF
    https://www.cmsri.org/wp-content/uploads/2017/12/MawsonStudyHealthOutcomes5.8.2017.pdf

Yorumlar

yorumunuz iletilmiştir