Her gün salatalık yemek için 9 neden

Her gün salatalık yemek için 9 neden

Bir Sebze olarak Salatalıklar, özellikle %96 su içerdiği ve oldukça nötr tadı nedeniyle hafife alınır. Salatalıkta sağlıklı ve formda kalmanıza yardımcı olan tonlarca inanılmaz derecede önemli besin ve vitamin vardır. Vitaminler esas olarak kabukta bulunur. Mineraller açısından da değerli besinler içermektedir. Örneğin: çinko, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor.

1. SALATALIK BEYNİ FİT TUTAR

Salatalık, beyin sağlığı için kritik olan anti-inflamatuar içerir. Hafızayı iyileştirdiği ve sinir hücrelerini yaşlanmaya karşı koruduğu söylenir.

2. SALATALIKTA ANTİOKSİDAN ETKİSİ VARDIR

Salatalık, beta-karoten'in yanı sıra çok fazla C vitamini içerir. Ayrıca sebzelerde histamin salınımını önleyen ve kalp hastalığı riskini azaltan bol miktarda antioksidan flavonoid bulunur.

3. SALATALIK anti-inflamatuardır

Salatalık vücuttaki iltihaplanmaya karşı savaşır. Hayvan deneylerinde, özellikle salatalık özünün, enflamatuar enzimlerin aktivitesini durdurur ve zararlı süreçleri engeller.

4. SALATALIK KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Salatalıkta bulunan polifenolün belirli kanser türlerinin (meme kanseri, yumurtalık kanseri, rahim kanseri vb.) riskini en aza indirme yeteneğine sahip olduğu söylenmektedir. Ayrıca kanser riskini de en aza indirmesi gereken fitokimyasallar içerirler. Ayrıca salatalık yüksek su içerdiğinden dolayı vücudumuza bol miktarda sıvı sağlar. Bu, detoksifikasyona ve selülitle mücadeleye yardımcı olur.

5. SALATALIK Sindirime iyi Gelir

Salatalık, esas olarak, iyi sindirim için önemli olan iki temel madde olan lif ve su içerir. Salatalığın kabuğu, beraberinde bol miktarda çözünmeyen lif getirir ve bu da yiyeceklerin sindirim sisteminden hızla geçmesine yardımcı olur.

İçerdiği enzimler, protein içeren ürünlerin sindirimine yardımcı olan proteinleri parçalayabilir.

6. SALATALIK TAZE NEFES YAPAR

Nefes problemleriniz varsa, salatalıkta yeni bir en iyi arkadaş bulacaksınız. Damağınıza bir dilim salatalık koymak, ağzın kokuya neden olan bakterilerden kurtulmasına yardımcı olmakta. Ayurveda öğretilerine göre, salatalık yemek midedeki aşırı ısıyı da ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda kötü nefesin sorumlusu.

7. STRESLE MÜCADELE İÇİN SALATALIK 

B1, B5 ve B7 vitaminleri özellikle salatalıklarda bol miktarda bulunur. Kaygı ve stresin etkileriyle baş etmede olumlu etkileri olduğu söylenir.

8. SALATALIK SİZİ ZAYIF TUTAR

Lif ile birlikte yüksek su içeriği de kilo vermenize yardımcı olur. Salatalık özellikle düşük kalorili ve besin açısından zengindir. Çünkü 100 gram salatalık sadece 16 kalori içerir. Sonuç olarak, tartıda fark edilmeden sizi doldururlar. Tüketimden sonra, salatalık jel benzeri bir kıvam da geliştirir, bu da belirgin bir tokluk hissi sağlar. Ayrıca sebzelerde bol miktarda B vitamini vardır.  Bu vitamin metabolizmayı aktive eder ve kan oluşumu için önemlidir.

9. SALATALIK KALBE İYİ GELİR

Potasyum, salatalığın bir başka sağlıklı bileşenidir. Bu, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Potasyum ayrıca kalp fonksiyonu için de gerekli olan sinir uyarılarının iletilmesine yardımcı olur.



Detoks Salatalık neye iyi gelir:  Her gün salatalık yemek için 9 neden

Yorumlar

yorumunuz iletilmiştir